Neden Germe ve Kuvvetlendirme Egzersizleri Duruşu İyileştirmek İçin Yeterli Olmaz?

Görevi dik tutmak olmayan hareket kasları ile dik durmaya çalıştığımızda hareket kaslarımızın üzerine yeni bir görev daha yüklemiş oluruz ve bu durum ağrı ve bozunumlara sebep olabilir.
Hareket kasları itme, çekme, kaldırma gibi anlık kasılıp gevşeme özelliğine sahip olan kaslardır. Gerektiğinde uzun süreli kasılma yetenekleri de vardır fakat daha derinde yer alan asıl görevi gövdeyi dik tutmak ve duruşu korumak olan postür kasları kadar değildir.
Postür kasları hareket kaslarının aksine yavaş kasılır ve yavaş gevşerler ve uzun süre kasılı kalabilme özellikleri olduğu için postürü korumak içi elzem kaslardır.
Dışarıdan bakıldığında sırt kaslarını güçlendirmek göğüs kaslarını germek kısa süreli diklik sağlayabilir fakat bıraktığımız zaman kamburluğun tekrar geldiğini görürüz.
Bunun yanında duruştan sorumlu daha derinde olan postür kaslarını devreye sokmak ve bu kasları yapısına uygun şekilde çalışmak gerekir.
Postür kasları otonom çalışan kaslardır ve aktif ve verimli çalışabilmek için daha derin ve farkındalıklı çalışmalar yapmak gerekir.
Duruşumuz beden imajımız ile ilgilidir ve beden imajımız da beynimizin bedenimizi nasıl algıladığı ile ilgilidir.
Duruşunuzu gerçekten düzeltmek istiyorsanız önce farkındalık sağlamalı sonrasında bir fizyoterapist eşliğinde size özel hazırlanmış egzersiz programı ile birlikte beden imajı çalışmalarını programınıza eklemelisiniz.